Papin rouvan kantaesitys Väärnissä

Juhani Ahon synnyinkodin, Väärnin pappilan, emännällä Minna Kettusella on syytä iloon. Juhannuksen aatonaatto 23.6. oli pappilassa tärkeä päivä. Pappilassa sai kantaesityksensä Laura Jäntin dramatisoima ja ohjaama Papin rouva huoneteatteriesityksenä. Minnan huikea, vaikeuksia uhmaava hanke on onnistunut. Kaikki 18 esitystä on myyty loppuun jo viikkoja sitten.

Juhani Ahon Papin rouva -romaani on saanut näytelmän muodon. Minna kuvasi kantaesityksen tunnelmia tuoreeltaan: Ihmiset olivat esityksestä poistuessaan aivan erinäköisiä kuin sinne tullessaan.

”Esitystä leimaa aitous, sana muuttuu lihaksi, vaikutus on syvä”, kirjoittaa Elisa Nuutinen Iisalmen Sanomien arvostelussaan.

Teppo Kulmala Savon Sanomissa: “Ahon maalaismaisema, Ellin itsenäisyyden ja kaipuun vertauskuva heijastuu Väärnissä tehokkaasti teatterin keinoin.”

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kulttuuri/teatteri/pappila-tunteiden-vankila/682737

Kirjoittajasta

Professori Anneli Kauppinen on Juhani Ahon Seuran puheenjohtaja.
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>