Postissa

Juhani Aho -postimerkkiViime maanantaina 5. syyskuuta julkaistiin Timo Berryn ja Teemu Ollikaisen suunnittelema kahden merkin pienoisarkki, jossa on kaksi 60 sentin arvoista postimerkkiä. Toinen niistä kuvaa lastuja; toisessa kirjailija seisoo suksilla. Arkissa on lisäksi Ahon kasvokuva sekä kuva Päivälehden toimituksesta vuonna 1893.

Postimerkin ensipäivänä Pääpostissa päivystivät myös Juhani Ahon Seuran edustajat: jakoivat tietoa juhlavuodesta ja myivät juhlavuoden postikortteja. Moni ohikulkija pysähtyi juttelemaan. Muuan filatelistiherra tiedusteli, oliko tämä Aho innokas kalastaja. Oli keskustelut aiheesta tuttavan kanssa. Eräs rouva kertoi käyneensä jo katsomassa Peter von Baghin Lastuja-elokuvan. Ranskalainen matkailija, nuori tyttö, kyseli kirjailijasta, ja kiinnostui kun kuuli, että Aho oli työskennellyt Pariisissa.

Tieto kirjailijasta karttuu eri tavoin. Taiteiden yön iltapäivänä 26.8., saman talon alakerrassa, Postimuseossa, kertoi Nukketeatteri Sytkyt perheen pienimmille Ahon elämänvaiheista Esityksiin tuli melkoinen joukko lapsia ja vanhempia. Rautaisannoksen Aho-tietoutta saivat molemmat, kun Juha Laukkanen nukkeineen ja muusikko Mikko Nuopponen hanureineen rakensivat esityksen Juhani ja kapsäkki.